Écht genezen van emotioneel leed, EMDR maakt het mogelijk

Brain_1713803EMDR biedt uitkomst als je emotioneel leed hebt door een of meerdere ervaringen die zo diep hebben ingegrepen dat je daar nog steeds de gevolgen van ondervind. Jouw emotioneel leed kan betrekking hebben op een eenmalige ervaring zoals een verkrachting, ongeval of een medische ingreep, een verlies of een geweldsmisdrijf.

Maar óók een langdurige ervaring zoals  pesterijen,dominantie, geweld, misbruik of oorlog waar je nog  steeds de gevolgen van ondervind. Klachten waar jij onder gebukt gaat  en die je misschien wel herkent zijn o.a. schrik- en vermijdingsreacties, nachtmerries, angst en paniekreacties. hyperventilatie, fobieën, irritaties , boosheid maar ook lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld een burn-out.

Maar ook emotie´s door schuldgevoelens, schaamte, verdriet of neerslachtigheid en een hoge mate van stress zijn heel herkenbaar.
Jouw ingrijpende  ervaring kan sporen  nalaten doordat je er nog steeds last van hebt
Een groot deel van het emotioneel leed wat je treft ben je in staat op eigen kracht zelf te ´verwerken´.Is jou leed echter té groot kan het heel moeilijk zijn dit zelf te verwerken en ontstaan er  psychische klachten. Je beleefd de gebeurtenis weer keer op keer omdat ze als in een film in je hoofd blijft afspelen oftewel  herbelevingen en flashbacks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.