Ervaringen

Meer dan 22 jaar heb ik in het Amerikaanse  leger gezeten. Ik had last van OSI (operationele stress injury), ernstige depressies door het verlies van mijn vrouw en kind , allebei gedood door een dronken autobestuurder.Ben meer dan een jaar behandeld en veel huiswerk gedaan waardoor  ik eindelijk weer rust heb gevonden in mijn hoofd en zijn mijn woede en depressies verminderd tot een niveau wat ik kan beheersen.Nu zie ik eindelijk weer het licht aan het einde van de tunnel …. De behandeling EMDR is ver en veruit de beste behandeling die ik ooit ontvangen heb over gezondheid gesproken.. en dat allemaal  zonder medicijnen.

Ik heb er geen woorden voor.

Geachte mevr,

Dit is gewoon een briefje om u te laten weten over hoe EMDR mijn zoontje heeft geholpen.  We begonnen met de therapie in augustus  2011,  we hebben 7 sessies tot nu toe gehad . mijn zoon is 7 jaar oud en heeft ernstige symptomen van PTSS doordat hij misbruikt is. Hoewel reguliere therapie hem iets geholpen heeft, ging zijn vooruitgang moeizaam.. Nu, door EMDR lijkt onze zoon gelukkiger, en zijn verleden met de dagelijks terugkerende agressie en woedeaanvallen zijn significantie verminderd. Hoewel we nog steeds  EMDR therapie volgen, kon ik niet wachten om je te vertellen hoeveel we te danken hebben aan dat therapie waardoor onze dierbare zoon zo goed is geholpen. Niets van wat we hebben geprobeerd was zo succesvol als dit.

Hartelijke groet,

Een paar jaar geleden onderging ik EMDR. Ik was natuurlijk sceptisch.. Op dit moment echter, zegt mijn verstand en zie ik ook  dat het mijn huwelijk en mijn relatie met mijn kinderen heeft gered. Ik had last van PTSS na het ervaren van veel verlies en heb zelf nooit geconstateerd, dat dit de oorzaak was, wat mijn belemmering was naar een gezond en gelukkig leven. Het is een prachtige behandeling waar meer mensen over geïnformeerd zouden  moeten worden. Ik prijs mijzelf als een van de gelukkigen om deze behandeling te hebben mogen ervaren na mijn ongeval.

Dank je wel,

schijndel20204d021[1]

Harriette van Schijndel is Coach,Trainer en Therapeut en eigenaar en oprichter van ´TraumaCenter EMDR´.Zijn geeft 2-daagse workshops EMDR op verschillende locaties in Nederland maar is eveneens werkzaam in haar praktijk voor individuele behandeling van EMDR voor volwassenen maar ook kinderen.Zij is auteur van het boek”´Drie stappen naar een gelukkig en succesvol leven´ en publiceert artikelen in verschillende bladen.

2 reacties op “Ervaringen

  1. ed

    Ikwil u hartelijk bedanken voor de openhartigheid waarmee u dit verhaal aan ons heeft kenbaar gemaakt hier kan ik eindelijk zelf mee aan de slag ik heb al weer 25 jaar ptss. nogmaals bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.